Hasan Vehbi Ersoy’un isyanı

Bir yerel sitede kendisi hakkında asılsız ve hakarete varan beyanlarda bulunulduğunu söyleyen Hasan Vehbi Ersoy’un, yazılı basın açıklamasını yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

Hasan Vehbi Ersoy’un isyanı

Bir yerel sitede kendisi hakkında asılsız ve hakarete varan beyanlarda bulunulduğunu söyleyen Hasan Vehbi Ersoy’un, yazılı basın açıklamasını yorumsuz olarak yayınlıyoruz. Muhataplarının da açıklamalarını yayınlamayı gazetecilik etiği olarak görev kabul ediyoruz.

İşte o basın açıklaması:

Gerze’de bir internet sitesinde, Ferhat Hançer’in tarafıma yaptığı hakaret dolu makalesine verilen cevaptır.

 

                                   FERHAT HANÇER’E MEKTUP

 

Hoca, sana kocaman bir bravo ! Gerze’ye devasa bir yatırım gelecek, ciddi bir iş yeri açılacak, buna bağlı olarak; sosyo-kültürel gelişmiş yüzlerce mühendis gelecek, çay bahçelerine, lokantalara inecekler , komşuları olacak , Gerze insanı biraz daha hızlıca bilgisel gelişecek, bir çok Gerzeli mühendis-teknik adam-güvenlikçi-aşçı-bahçıvan-muhasebeci çalışacak , sen bütün bunları inkar edip , termik yapılsın diyen birisini işbirlikçi ilan

ediyorsun, termik yapılsın diyen herkes ile işbirliği halindeyim, doğrudur.

 

Sen termik santral olan bir şehirde hiç yaşadın mı ? Ben 2000MW’lik santral olan Zonguldak’ta yaşıyorum diyorum, sen algılayamıyorsun. O kentte hiç bir problem yok, sanırım gitmeye korkuyorsun …

Kısaca termik santral yapılsın diyen insanlarla bir arada olmamı ve termik yapılsın diyen Anadolu Grubu ile birlikte çalışmalar yürütmemi de işbirlikçi olarak değerlendirmektesin. Hocam senin aklın kadar benim de aklımın olduğunu unutuyorsun. Hasan Vehbi Ersoy Gerze’ye yatırım yapmak isteyen herkesin yanındadır, tüm gücüyle yardım edecektir. Sen buna işbirlikçilik diyorsun, ne mutlu sana diyorum bende …

Sen de Gerze’ye aş-iş gelsin diyen herkesin karşısındasın çok yazık …

 

Ferhat hoca cevaben yazdıklarına gelince;

1.      İnsanların açık kürsüde konuşturulduğunu gayet iyi biliyorum tabii ki. Nedim Hazar Gerçek Derneği yönetimini neden çağırıp röportaj yaptı o zaman, bu çok garibinize gitmiyor mudur ?

2.      Sevgili Ferhat, faşizmi solculuk zanneden bazı Gerzeli olmayan eğitimci arkadaşların matematiği kafamıza kazıyamadığı için bazı problemlerin çözülememesi adı altında Gerze’de ki bir internet sitesinde ki yazımın ilgili bölümünü kavrayamamış görünmektesin. Seninle ilgili cümle, senin saçma sapan söylediğin cümle büyüklüğünde belirtilmiştir. Hoca, akıl var, mantık var. Bir kentin yüzde birinde psikolojik rahatsız insan olsa, Gerze’de de en az 115 kişi var demektir. Sadece bunların da onda biri termik santrale karşı çıksa en az 11 kişi eder. Koskoca Anadolu Grubu’nun patronunun “Bir kişi bile karşı çıksa termiğe, bu projeden vazgeçerim.” diye bir beyanatı olabilir mi? Sence komik değil mi? NTV’ye çıkıp da söyleyecek başka cümle mi bulamadın?

Ben seni tanımıyor muyum? Seninle ADD’de , Geruze Otel’de defalarca briç oynamadık mı? Sen, amcamın kapı komşusu değil misin? En son, üçümüz Yegep’in kapısında çay içmedik mi? Birlikte aynı sofrayı paylaşmadık mı?

Gelelim 15000 kişilik yürüyüşünüze. Bakın GERÇEK’in en son olarak yaptığı toplu sünnet etkinliğinde, otel tarafından havuz başına 360 adet sandalye çıkarıldı, 100 kişiden fazla da ayakta insan vardı. Sayı 450 kişi yansıtıldı. Hoca, ilgili müdürlüklerin kayıtlarında, kullanılan alanın metre karesi başına düşen insan ortalaması ile rakam belirlenmektedir ve gelen insan sayısı 3000 olarak belirlendiği anılmaktadır.

Bir örnek daha vereyim. Açık alan otoparklarında araç başına 22 m2, kapalı otoparklarda araç başına 25 m2 alan gereklidir. Hocam, ben matematik hocası değilim, matematiği seven adamım. Test etmek istiyorsan, beni bu konuda İstanbul Gümrük Başmüfettişi Bülent Eryılmaz ’a sorabilirsiniz. Kendiniz de derinlik kazanmış olursunuz.

3.                  “ 11 milyon ton kömür yanacağı “ konusuna gelince; saygınlığından asla şüphe etmediğim ve toplum önderi olmuş kişilerin, termik gibi tüm Gerze’nin çıkarına olacak bir yatırıma karşı dil sürçmesini, program devam ederken tekrar kürsüye çıkıp düzeltmesi gerekirdi, kimsenin yanlış bilgilendirilmesine müsaade etmemesi gerekirdi. Hoca cümlenin sonunda da edebiyat yapmana hiç gerek yoktu.

4.      Ferhat hoca, 2 Aralık 2011 tarihli Esin Gedik, yazısında maddi hata yaptığı kanaatindeyim, bu başlıktaki düşüncelerim yukarı da genişçe açıklanmıştır.

5.      Hoca afişleri ince tehditlerle astırmaktasın. Alışveriş etmeyin , Hasan Vehbi ‘nin oteline gitmeyin .Bir benzinci , GERÇEK yönetim kuruluna seçildi , yine alışveriş tehdidini kimin yaptığını biliyorsun. Manav Hüseyin’in iki oğlu bir iş yerinden işten çıkarıldı , poster asmıyordu- astırıldı vs , kelimelerle oynuyorsun sayın hocam … Gerze Enerji Santrali için siyah dumanlı posterlerden ne anlam çıkmaktadır sayın hocam! 21. yüz yılda böyle bir termik santral var mıdır? Veya Anadolu Grubu böyle bir santral mi yapacaktır gerçekten? Bu saçmalığı onaylıyor musunuz?

 

Benim yazdığım ilgili internet sitesinde ki makalemi bir daha oku ve kömür doğalgaz ilişkisini iyice öğren. Palavra idi, işbirlikçi idi, kelime oyunları vs. tanımların, aklıma Çiçero’yu getirmektedir, bilesin.

 

6.      Nicola Machiavelli’nin PRENS adlı kitabı, internetten incelediğin kadarı ile ölümünden sonra yayınlanmıştır . Yani sağlığında yayınlayamamıştır. Sonunda da makyavelist düşünce diye tanımlamalar çıkmıştır. Bunun özü şudur hoca; “ Amaca giden her yol mubahtır . Sen bunu yapıyorsun, ben ise, yaşadıklarımı-gördüklerimi okuyup anladıklarımı yazıyorum, aramızdaki fark budur.

7.      Hem Gerze’nin çıkarlarını savunuyorum hem de termik santral yapılsın istiyorum. Hocam, çıkar kelimesinin anlamını açıklamaya hacet yoktur, getirisi-götürüsü belirtilerek seçilmiş cümlelerdir bunlar . 2000 MW’lık Zonguldak’ta yaşıyorum , Erdemir Çelik Fabrikası da günde 8000 ton kömürü Ereğli ilçesinin göbeğinde yakmaktadır. Git bak tertemiz her yer , her yer yemyeşil sen kimi kandırıyorsun , gidip bak arkadaş , tartışacak bilgin yoksa çamur atma .Beraber gidelim , seni sevmeyen insan değilim ben .

8.       Hocam ,  3 Mayıs 2010 Halkın Katılımı Toplantısında demokratik hakkımı kullanarak salona gittim ve Belediye hoparlöründen her beş dakikada bir yayınlanarak halkın kışkırtılmasını onayladın ve çocuk gibi bana da laf atmaya çalışıyordun , ben demokratım , sen bu kelimenin neresindesin ?

       

 

 

Özel not : Ferhat hocam ne gariptir ki senin anlayabildiğin kadarı ile ben hayatımda devletce tavsiye edilen ve ne olup bittiğini anlamak için çok az sayıda sağ kitap okumuşumdur. Fakat bunun belki de elli katı sol kitap okumuşumdur , örneğin benim demokratlığım Fabiancılık üzerine kurulmuştur . İsimler , liderler önemli değil sonuçlara önem vermekteyim.

 

Bir zamanlar müptelalısı olduğun liderlerin yüzyılı kapandı , bak yine Mustafa Kemal dimdik ayakta ve ADD’ndesin , insansal evrimi gelişmeden devrim yapan ülkenin insanları faşizme sürüklenmiştir . İngiltere’yi örnek almamız gerekmektedir . Bunları da ,düşüncelerim hakkında küçük bilgiye sahip olasın diye veriyorum . Sana da naçizane tavsiyem, Rotterdamlı Erasmus’un Deliliğe Övgü kitabını başucu haline getirmen olacaktır, rahatlatır.

İlhan Arsel , Turan Dursun, Muazzez İlmiye Çığ ve tüm semavi din kitaplarını inceleyerek okudum , senin bildiğin-bilmediğin bir çok filozofların kitaplarını ve bilimsel kitapları anlayarak okudum , ayrıca 70’li yıllarda herkesin konuşup da okumadığı Yusuf Miroğlu’nun SENTEZ kitabının orjinali dahi bende bulunmaktadır . Hayatımda , nerede ise altını çizmediğim cümleleri kalmayan tek kitap , Sentez olmuştur. Bir de , Erdoğan Aydın’ın Nasıl Müslüman Olduk kitabına çok yazı yazdım , ecdadımızın başına gelenler çok dokundu. 1930-36 yılları arasındaki CHP Genel Sekreteri Recep Peker’in İnkılap Tarihi kitabını da okudum ve orjinali var bende . Hocam birbirimize bundan sonra netameli sözler sarf etmeyelim, senin her yazdığına – söyleyeceğine , verilecek cevabım olacaktır , bunu bilesin .

 

 

Kira meselesine gelince ,  bunu  Geruze Otel –North Star Otel mukayesesi ve Belediyeye yazdığım dilekçeler ile belediye ve  benim aramdaki sözleşmeyi inceleyerek çözebilirsin , dönem dönem prim borcumuz ve geç işçilik ödemelerimiz olmaktadır , fakat emeğin karşılığı her zaman verilmiştir. Hocam küçük olmak sana yakışmıyor.

 

Bak Ferhat Hocam , Gerze’ye yatırım gelsin diye ben ne kadar özveride bulunuyorum ki , makalelere  yazılıyorum , “onur” da nereden baktığına ve meşrebimize  göre Gerze’yi kurtarmak istediğimiz bir durum olduğunu düşünüyorum.

 

İlişkilerimiz Arılar Teoremine dönüşmesin , sözün bittiği an geldi sanırım , istersen de istediğin yerde ikimiz baş başa oturup her konuyu istişare edebiliriz .Ağabeylik yapacaksan eğer , gece gibi örtücü olacaksın.

Hoşça kal .

 

                                                                                    

                                                                                   Hasan Vehbi ERSOY


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
OSİM
OSİM - 13 yıl Önce

ancak kendini kandırırsın Hasan Bey.

osim
osim - 13 yıl Önce

Kaiteniz tümcelerinizden anlaşılıor. Vah Memleketim insanı vah !!

mehmet
mehmet - 13 yıl Önce

ben bu yazıya ancak güler geçerim:)

m.ata kuloğlu
m.ata kuloğlu - 13 yıl Önce

sayın hasan bey sinirlenmenize hic gerek yok.su akar yolunu bulur.yeni iş sahaları gerzenin sinop un gerçek ihtiyaçlarıdır gerze ekonomisinin kalkınmasıdır.eğer santral kurulacaksa kurulacaktır .gelelim ferhat hançer beye gerzenin sorunlarını ne kadar biliyordur.oturarak ahkam kesilmemeli.savunduğu tarafları tanımalı diyeceğim ama.çakma gerzeliler meşhur olma sevdasındalar sanırım.eğer gerzede yeni iş sahaları açılırsa yep yeni ufuklar açılacak ,artık kahvelerde pinekleyip gelen geçene dalga geçme ismi takanların vede yıllardır kendilerini üst seviyede tutanların sonu gelecek böyle boş kuklalarında laklak yapmasına gerek kalmayacaktır.bana göre santral yapılmalıdır.

ismail
ismail - 13 yıl Önce

hasan bey yıllardır dikkat ederimdaimi çakma gerze liler ya menfaat için yada ileride bu memleketin başına geçer idare ederim düşüncesiyledir.bu gibilerin hesabı kitabı yoktur .o arkadaş anadolunun tabiri ile bir baş olmaya çalışıyor.biz öylelerini çok gördük bir keresinde kamuya ait duvarı temel bile yaptılar.çünki savunduğu taraflar bir gün nefretle anılacaktır.siz cakma değilsiniz ya o yeter

H.  Ceyhan
H. Ceyhan - 13 yıl Önce

Muazzez ilmiyeÇığı okudunda anladınmı anlamadınmı?Anlasaydın böyle abuk subuk işler yapmazdın.o ve onun gibi saygın insanları çirkin emellerine alet etme.O andığın insanlar bu ülkenin doğasını koruma adına geçmişlerini verdiler sağ olanlar verme yolundada kararlılarKkendine başka yalancı şahitler bul. Güzel insanların üzerine sıçrayıpta kirletme.Bu kadar çok okuduğunu iddia edipte bu kadar cahil kalabilmeyi başardığına göre becerikli birisin.Kolay gelsin.

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

sayın hasan bey ne kadar boş konuştuğunun farkında değilmisin?

Gerzeli gencler
Gerzeli gencler - 13 yıl Önce

Beynine kalemine saglık. Gungectikce hissedilir sekilde bu yatırım olsun isteniyor. Hayırlı olsun.
Sevgiler.


banner381
SIRADAKİ HABER