Çevre mücadelesine emekçilerden destek geldi.

Eğitim-Sen’in Sinop Şubesi ve Gerze Temsilciliği, 5 Ekim Dünya Eğitim Emekçileri Günü kutlamasını Yaykıl Köylüsüyle yaptı.

Eğitim-Sen’in Sinop Şubesi ve Gerze Temsilciliği üyeleri, 5 Ekim Dünya Eğitim Emekçileri gününü Yaykıl Köyündeki direniş çadırında basın açıklaması yaparak kutladılar.

5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 07.00’de Yaykıl Köyündeki direniş çadırında bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, çevre mücadelesi ile emek mücadelesinin bir bütün olduğunu gösterdiler.

Yaykıl Köyünde toplanan üyeler ve Yaykıl Köylüsü adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Seyfi Çelebi okudu.

“Yaykıl direnen Yaykıllı’nın olacak”, “Termiğe inat, yaşasın hayat” gibi sloganlar eşliğinde basın açıklamasını okuyan Çelebi, 5 Ekim’in dünya eğitim emekçilerinin mücadele ve hak arama aşamasında dayanışma gücü olduğunu söyledi.

Mücadelenin sadece okullarda, sınıflarda değil, fabrikalarda, tarlalarda sürdürülmesi gerekli olduğunu söyleyen Sinop Şube Başkanı, Anadolu Gurubu’nun Yaykıl istilasına karşı, Yaykıl Köylüsü ile birlikte karşı duracaklarını, verilen vergilerin cop, gaz bombası olarak halka geri döndüğü ülkemizde aydınlanmanın değerlerine daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti.























Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER