Gerze’de balık bereketi

Soğukların gelmesiyle beraber balık ağları da dolmaya başladı.

Gerze’de balık bereketi

1 Eylül’de sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılar için bir türlü istenen seviyeye gelemeyen balık avcılığı, soğukların gelmesiyle birlikte yüz güldürmeye başladı.

Büyük balıkçı teknelerinden de muzdarip olan yerli balıkçılarımızın ağları nihayet balıkla dolmaya başladı.

Uzun yıllardır geçimini denizden sağlayan balıkçılarından Erkan Acar, “Av sezonu açıldığından bu güne kadar elimiz hep boş dönüyorduk. Ama soğuk havaların gelmesiyle birlikte ağlarımız balıkla dolmaya başladı. Bu hem biz balıkçı esnafının hem de Gerze Halkının yüzünü güldürüyor. İlerleyen günlerde bizim ağlarımızın daha da dolmasıyla balıkçı esnafının tezgâhı da dolacak, ucuzlayan balık fiyatlarıyla halkımızın karnı doyacak.” dedi.

Bugün balıkçı tezgahlarında Hamsinin kilosu 3 Liradan, Tirsi ve İzmaritin kilosu 5 Liradan, Çinekopun kilosu 10 Liradan, Kalkan balığının kilosu 25 Liradan, Palamutun tanesi 8 Liradan satılıyor.












Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
şadan eyice
şadan eyice - 12 yıl Önce

Gerze'den başka bir yerde yaşarken, yaptığı haber ve çektiği resimlerle beni limanda gezer gibi hayale daldıran muhabir arkadaşa teşekkür ederim. Balıkçılara (Tanıdık olanlar Şenol abi, Mete ve diğerlerine) rastgele, bereketli avlarve bol kazançlar dilerim.

tansel çöl
tansel çöl - 12 yıl Önce

helal be sana erkan abi oma yanindaki mete abimi deunutmamak lazim cok mu aradin saka ya kendinize ii bakin

banner381
SIRADAKİ HABER