Festival start aldı.

38. Gerze Kültür ve Sanat Festivali Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.

Festival start aldı.
38. Gerze Kültür ve Sanat Festivali, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in de katıldığı törenle başladı.

İlk tören Hükümet Meydanında yapıldı. Atatürk anıtına çelenk koyulması ve istiklal marşının okunmasının ardından kortej halinde Köşk Caddesi ve Sahil Caddesi güzergahı izlenerek iskeleye gelindi.

İskelede açılan resim sergisini gezen davetlilere Yeşil Giresun Belediyespor Kulübü Halk Oyunları ekibi ve Gerze Halk Oyunları ekibi mühteşem bir gösteri sundular.

Vali Cengiz’in, festival organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik eden bir konuşma yaparak ilçemizden ayrılmasının ardından protokol yaya olarak liman mevkisinde yağlı boya resim sergisinin bulunduğu alana geçti.

Serginin açılışı ve gezilmesiyle gündüz programı tamamlandı.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kaan TÖNGELCİ
Kaan TÖNGELCİ - 13 yıl Önce

"Festival Start Aldı." Festival neyi nereden aldı, kimden aldı? Şu an attığınız başlık ile dilimizi kirlettiğinizin farkında mısınız? Benim bildiğim "start almak" gibi sırf Türk dilini bozmak için uydurulmuş bir kelime grubunun Türkçe karşılığı "başlamak" eylemidir. "Festival(Şenlik) Başladı" olarak değiştirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla.

Editörün notu: Eleştrinizde haklısınız Kaan Bey. Bundan sonra daha dikkatli oluruz. Teşekkürler...

mehmet uygun
mehmet uygun - 13 yıl Önce

bu cok zor gecen su gunlerde bukadar sehıt verıyoruz. analar kan ağlıyor butun yurt matemde bız burda senlık yapıyoruz.Bunu anlamak cokzor bu olaya valı beyıde alet edıyorlar. Termık santral vede anadolu gurubu hakkında kotu tezahuratlar yapılıyo. Soruyorum yerel ıdarenın basındakı sahsa sen gerzeye ıyılıkmı yapıyosun yoksa ılerıdekı tarıhlerde senın gerze hainimı olarak anılacaksın sen nekadar zorlasanda bu termık santral yapılacak fakat gerzeye sıcaksu projesı ıle gerzenın ısınma sı bıtmış olacak başka alt yapı kanalızasyon sıstemı tumu degısecektı o da bıttı kanalızasyon arıtım sıstemı yapılacaktı oda bıttı gerzede kasaba ıcınende cok cıddı plaj yapılacaktı oda bıttı bırsuru sosyal yasamı destekleyıcı projeler onlarda bıttı ama sen mıkrofonu alıyosun cahıl cahıl konusuyosun ama bılınclı yapıyosun sende bılıyosun enson yapılan termık santrallerın hıcbır zararı yok fakat sen 2,5 sene sonra secım duşunuyosun onun ıcın popilist yaklasıyosun senın tarafından bakarsak sende haklısın .

kutay yılmaz
kutay yılmaz - 13 yıl Önce

Geçtiğimiz gün Diyarbakır'da şehit verdiğimiz aslan gibi 3 fidandan biride Alaçamlı. Alaçam Şehidine ağlıyorken 38. Gerze şenliklerinin devam etmesi havai fişeklerin atılması bir vatansever olarak beni derinden yaralamıştır.

festivall
festivall - 13 yıl Önce

trabzonda konser veren megastar tarkan bile 13 sehidi duyunca konseri yarida birakti . sadece o degil bugunkuu samsun konserinide iptal etti. sehitlerden biri alacam li diye bizimkilerde uyduruktan festival yapiyo egleniyoo az duyarli olun yaa .....

Serkan
Serkan - 13 yıl Önce

Türkiye 13 evladını şehit veriyor. Bizim gerze eğleniyor yazıklar olsun. Sizin için 13 şehit birşey ifade etmiyormu? Bu ne vurdumduymazlıktr yaa..

Alaattin YARICI
Alaattin YARICI - 13 yıl Önce

Festivalin program sunucusu olarak öncelikle Gerze Belediyesine ve Gerze Halkına şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Türkiye de hangi koşullarda olursa olsun, bu tür etkinliklerin toplumsal kültürü, şehir reklamını ve amacına uygun sivil toplum kuruluşlarını oluşturmak açısından önem taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Türkiye nin bir çok yerinde festival sunmam nedini ile şu gördüğüm oluşumu sizlerle paylaşmak istedim. Gerze çok ciddi anlamda STK kuruluşlarını oluşturarak ciddi yollar aldığını görmekteyim. Bunun dışında gerek turizm açısındanda hızlı yol almasının şehre kazandırdığı değerleri düşünmek gerekmektedir. Ayrıca programda emeği geçen Gerze Belediyesine, çalışanlarına, STK kuruluşlarına, Sponsorlarına ve tüm Gerze halkına şükranlarımı sunuyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

banner381
SIRADAKİ HABER