Gerze’de Nüfus Artıyor Devlet Küçülüyor

Cezaevi ve Askerlik Şubesinin kapanmasından sonra şimdi sırada hangi kurumlar var.

Gerze’de Nüfus Artıyor Devlet Küçülüyor

  2007 yılından bu yana Gerze’nin nüfusu % 10 artış göstermesine rağmen devlet kurumlarının kapanması halkta endişelere neden oluyor.

  Geçtiğimiz yıllarda önce Askerlik şubesinin Sinop’a taşınması, daha sonra Cezaevinin kapatılmasından sonra 2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı sonrası öğrenci yetersizliğinden. Yenikent (Gürzüvet) Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Karlı Ortaokulu, Belören İlkokulu’nun kapanacağı edinilen bilgiler arasında.

  Sahil yolunun tamamlanması ile Gerze Sinop arasının 15 dakikaya düştüğü ve bu nedenle hasta potansiyelinin de yetersiz olduğu öne sürülerek Gerze Devlet Hastanesinin kapatılacağı iddiası vatandaşlar arasında konuşuluyor.

  İlk 50 yataklı olarak açılan devlet hastanesi zaman içinde 25 yataklıya dönüştürülmüş, uzman atamalarında sürekli sorunlar yaşamış devlet hastanesinin verimli olmadığı yönünde yetkililerin konuştuğu şeklindeki iddialar halk arasında tedirginlik yaratıyor.

  Sadece Gerze ve köylerinin değil, Dikmen ve Dikmen’in yüksek köyleri halkının da Gerze Devlet Hastanesinden yararlandığını, ekonomik nedenlerle herkesin Sinop ya da Bafra’ya gidemeyeceğinin altını çizen vatandaşlar yetkililerin yazın nüfusun üçe dörde katladığını da göz önüne alarak hareket etmelerini ve bu konuda yetkililerden açıklama yapılmasını beklerken 25 yataklı Gerze Devlet Hastanesinde bulunması gereken pratisyen ve uzman doktor kadrosunun tam olmasını istiyor.

Sinop İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğinden haberimize cevap.

 

 T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

 

 

Sayı

:

67818379/620

Konu

:

Gerze’de Nüfus Artıyor Devlet Küçülüyor Başlıklı Haber

 

GERZE GÜNDEM GAZETESİ

 

        19 Mayıs 2014 tarihinde gazetenizde “Gerze’de Nüfus Artıyor Devlet Küçülüyor”  başlıklı haber yayınlanmıştır. Bu yayınla ilgili Genel Sekreterliğimizce açıklama gereği duyulmuştur.

            Bilindiği gibi 2013 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programının ana hedeflerinden biride sağlık hizmetinin verimli, etkin ve kolay ulaşılabilir olmasıdır. Genel Sekreterliğimiz kurulduğundan buyana bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hedefe ulaşmada Gerze ilçemizdeki vatandaşlarımızın hekime ulaşımının kolaylaştırılması Sinop ölçeğinde önemli bir amacımızdır. Bu kapsamda halen üç uzman hekimle hizmet verdiğimiz hastanemizde uzman hekimlerimizin sayısını hastanemiz kadrosunun uygun bir hale getirilmesi için kurum başkanlığımız nezdindeki çalışmalarımız devam etmektedir.

            İlgili haberinizde bahsettiğiniz Gerze Devlet Hastanesinin kapatılması için herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Genel Sekreterliğimizce de böyle bir çalışma yürütülmemektedir.

Bilindiği gibi sağlık hizmetinin sunumu hassas bir konudur. Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirilmesinin bu hizmete olan güveni azaltacağı açıktır. Bu anlamda yukarıda ki beyanlar ışığında söz konusu haberdeki bilgilerin düzeltilmesi adına bu açıklamanın 5817 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.

 Mustafa Necati ÇOLAK
                        Genel Sekreter

 

 

 

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 08:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nur Özada
Nur Özada - 10 yıl Önce

ölelim mi ozamann ey '' devlet '' ??.

Orhan USTA
Orhan USTA - 10 yıl Önce

gerzeli gerzenin değerinin farkında değil. sadece siyaseten düşünmek istemem olayı. ama siyaset bu günlerde bu kadar etkili iken bunu gözardı edemeyiz. evet etraftaki illere bir bakın bir de sinop, gerze, dikmen hattına bakın. çölde vaha gibidir bu bölge. yıllardır değişmeyen halk görüşü ve yapısı ile çölde vaha gibi. gümenez bile teslim olmuşken günümüz siyasetine gerze ve civarı teslim olmamıştır. ges bile dünyada örnek gösterilen bir çaba ile engellendi. sıra nükleri engellemekte.

Mithat TUZCUOĞLU
Mithat TUZCUOĞLU - 10 yıl Önce

bir devlette olmazsa olmazlardandır eğitim ve sağlık. asla ihmali olmaz. ama görünkü tam aksine eğitime vurulan darbe korkunç boyutta .akşam sabah değişiyor.çalınan paralar tekrar kazanmak kolay ama eğitimde sağlıkta geri dönüş olmaz.farkında değiliz. televizyom ,internet, cep telefonlarıyla uyudunuz hey halkım , günaydın artık.

Vatandaş
Vatandaş - 10 yıl Önce

sosyal devlet ilkesine sahip anayasası olan ülkemin vatandaşları, bu hastanelerde sigortanız olmadığında kaç tl ücret alınıyor biliyor musunuz?

banner381
SIRADAKİ HABER