Metin Oktay Fındık Dikmen'de

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Metin Oktay FINDIK, Dikmen'de vatandaşları ziyaret etti.

Metin Oktay Fındık Dikmen'de
Seçim çalışmalarına ara vermeden tüm hızıyla devam eden Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Metin Oktay FINDIK, ilçe başkanı Bayram Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dikmen'de vatandaşları ziyaret etti.

Metin Oktay FINDIK, "öteden beri Dikmen en ihmal edilmiş ilçelerimizdendir. Dikmen ilçemizin bir özelliği de köyde yaşayan insanlarımızın nüfusunun ilçe merkezinde yaşayanlara oranla çok çok yüksek olması nerdeyse nüfusun yüzde 80'den fazlası köylerde yaşıyor. Maalesef köylerde yaşayan insanlarımızın da yaklaşık dörtte biride hiç geliri olmadığı için yardımla yaşamını sürdürüyor. Dikmen'in bu kaderini değişmesi gerekiyor.

İnsanlarımızın bu yemyeşil güzel ilçemizi terk edip başka diyarlara gitmesini önlemek için iş sahalarının açılıp istihdamın sağlanması gerekmektedir. İş sahası olarak da orman ürünlerine dayalı endüstrinin bu ilçemizde geliştirilebilir. Orman ürünlerinin hammaddesi ağaç olduğunu göre ağaçta bu bölgede var olduğuna göre bu sektörün bu bölgede yatırım yapmasının sağlanması gerekmektedir. Ayrıca köylülerimize belirli şartlar ve sürelerle, bedelsiz arazi tahsis edilerek özel ormancılık geliştirilebilir. Ormancılık dışında başkaca bir iş yapamayan orman köylülerine, tarımsal üretim yapabileceği araziler tahsis edilerek iskânları sağlanabilir. Dikmen’in bu kaderinin mutlaka değişmesi gerekmektedir. Allah’ın izni, milletimizin 12 hazirandaki onayı ile bütün bunları Milliyetçi Hareket olarak üstesinden geleceğiz. Sözümüz milliyetçi sözüdür” dedi. 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER