Hoşgeldin ya şehr-i ramazan

11 ayın sultanı Ramazan yarın başlıyor. Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınırken, ilk iftar ise yarın yapılacak.

Hoşgeldin ya şehr-i ramazan

Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasından dolayı en kutsal ay olarak da kabul edilen Ramazan’da Müslümanlar oruç tutmak için 1 Ağustos’ta sahura kalkacak ve günü oruçlu geçirecek.

Müslümanlar için bin aydan hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran Ramazan ayında oruçlu geçen süre 16 saati aşacak. İlk gün Gerzeliler 16 saat 33 dakika oruç tutacak.

Bu akşam 21.48’de ilk teravih namazının kılınacağı Ramazanın ilk günü imsak vakti Gerze için 03.35’te başlayacak. 1 Ağustos Pazartesi günü saat 20.08’de ise ilk iftar için ezan okunacak.

Din İşleri Yüksek Kurulu, sadaka-i fıtr (fitre) miktarını asgari 7,5 TL olarak belirledi.

Kadir gecesi 26 Ağustos’a denk gelen Ramazan ayında 29 Ağustos Pazartesi son oruç tutulacak. 30 Ağustos Salı günü ise Ramazan Bayramı başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan dolayısıyla il müftülüklerine gönderdiği genelgeyle Ramazan ayında teravih namazlarının ta´dili erkana uyularak kıldırılmasını istedi. ( Tadil-i erkan, namazda dört yerde yani rüku, secde, kavme ve celsede her uzvun hareketsiz ve sakin olup, bir miktar durmak demektir. )

Yaz aylarına denk gelen Ramazan ayı için özel düzenlemelere de yer verilen genelgede, tatil kentleri dikkate alınarak ihtiyaç olan camilerde teravih namazının 2 rekatta bir selam verilerek kıldırılması konusunda uyarılar yer aldı. Ramazan aylarında zaman zaman çeşitli illerde yanlış zamanda ezan okunduğu yönündeki haberlerin önüne geçmek için genelgede, din görevlileri akşam vakitlerinde de mutlaka ezanın iftar vaktinde okumaları konusunda uyarıldı.

Genelgede, müftü, vaiz ve din görevlilerinin Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret etmeleri istendi. Genelgede, ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engellilerle ilgilenecek, maddi durumu iyi olan vatandaşların gösterişli iftar davetleri vermek yerine, halkla bütünleşmeyi sağlayan, ihtiyaç sahiplerinin iştirak ettiği iftarlara yönelmeleri yönünde öncülük yapılması tavsiyesinde bulunuldu.



Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
düzeltme
düzeltme - 13 yıl Önce

Fitre miktarı 7 değil 7.5 tl

Etidör notu: Uyarınız için teşekkür ederiz, düzeltiyoruz.

banner381
SIRADAKİ HABER