Sağlığımız Allah’a emanet.

Gerze Halkının büyük çabalarla açılmasını sağladığı Gerze Devlet Hastanesi, çalışan doktor eksikliği nedeniyle kapanma tehlikesi altında.

Sağlığımız Allah’a emanet.

1993 yılında yapımına başlanıp, 2005 yılında hizmete açılan Gerze Devlet Hastanesi personel yetersizliğinden dolayı hizmet vermekte zorlanıyor.

Yapılan çalışmalarla modern bir aile sağlığı merkezine kavuşan Gerze Halkı, aynı ilginin devlet hastanesine gösterilmemesinden şikâyetçi.

Geçtiğimiz aylarda iki pratisyen hekimin Samsun Kızılay Merkezi’nde çalışmak üzere istifa ederek ayrılması ve bir pratisyen hekimin de tayin olarak ayrılmasıyla boşalan acil kadrosunu desteklemek amacıyla nöbete giren uzman doktorların, kendi görevlerini yerine getirmekte zorlandıkları ve yoğun tempo nedeniyle ayrılmayı düşündükleri alınan bilgiler arasında.

50 yataklı Gerze Devlet Hastanesinde şu anda, 1 genel cerrahi uzmanı, 1 dâhiliye uzmanı, 1 aile hekimi uzmanı ve 2 pratisyen hekim ile hizmet vermeye çalışıyor.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yakup Kemal Kalyoncu
Yakup Kemal Kalyoncu - 13 yıl Önce

Son üç hükümetin en iddialı olduğu alan sağlık alanında yaptıkları idi. Toki'nin inşa ettiği binalarda insanları iskan etmek ile, hastane binası yapmayı karıştırmamak gerek. Ey SAĞLIK BAKANLIĞI; "hastane binası istemiyoruz, tedavi hizmeti alabileceğimiz hastaneler istiyoruz". Yerel yönetimler gibi görselllerle uğraşmayı bırakın, elle tutulur, vatandaşın derdine derman yatırımlar yapın. Samsun O.Ü. Tıp Fak. 1,5 saatlik mesafede duruyor, Gerze'de doktor yok. Hiç bir şey yapamasanız Tıp Öğrencilerinin staj ve uzmanlık çalışmalarını yakın çevredeki hastanelere yönlendirebilirsiniz. Devlet hastanelerinden Eğitim Araştırma birimleri olarak yararlanabilirsiniz. Yazık çok yazık, 4 yıl önce Gerze Devlet Hastanesine saat 19,00 sularında gittiğimde gördüklerime hayran kalmış, bir Hasta Hakları Kurulu üyesi olarak, beni muayene eden hekimlere teşekkür etmiştim. Şimdi, selam verecek hekim olmadığını öğreniyorum. Anayasal görevini yapmayanlara/yapamayanlara yazıklar olsun.

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

seçim öncesi güler yüzlü vekillerimiz nerde boy gösterisi yapıyolardı çalışma zamanı geldi nerdesiniz bakalım bir zahmet dertleri iletin sağlık bakanlığına hadi görelim çalışmanızı umrunuzda değilmi şimdi saygılar

banner381
SIRADAKİ HABER