Recep, Şaban ve Ramazn aylarına girdik.

GERZE İLÇE MÜFTÜSÜ ÖMER YAY’DAN ÜÇ AYLAR MESAJI

Recep, Şaban ve Ramazn aylarına girdik.

Gerze İlçe Müftüsü Ömer YAY, 3 ayların başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumda bilindiği üzere üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi iklimine girildiğini belirtti.

Yay, "22 Mayıs Salı günü itibariyle başlayacak olan Recep ayı iki mübarek geceyi içerisinde barındırıyor, dolayısıyla bu ayda ve gelecek Şaban ve Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okuma, oruç tutma ve diğer ibadetlerimize daha fazla gayret etmemiz gerekiyor" dedi.

Recep ayının ilk Cuma gecesinin yani 24 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecenin Regaib gecesi olduğunu ifade eden Yay, "Regaib gecesinde Peygamber Efendimiz (S.A.V.) birçok ilahi tecelliye mazhar olduğundan, şükür için namaz kılmış ve bu geceyi duaların reddolunmadığı beş gece içerisinde saymıştır" ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Yay sözlerine şöyle devam etti:"Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan" "Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır."  Bu aylar feyiz ve bereketi nâmütenâhî olan aylardır.  Receb hürmet, Şaban hizmet, Ramazan ise nimet ayıdır.  Recep tevbe ve inâbet ayı, Şaban muhabbet, Ramazan ise karabet (yakınlık) ayıdır.  Receb, cefâyı terk içindir. Şaban amel ve vefa içindir. Ramazan sıdk ve safa içindir.  Receb öyle bir aydır ki, Allâh Teâlâ onda kat kat sevâb verir.  Şaban öyle bir aydır ki, onda keramet beklenir.  Receb sabıkların, Şaban muktesiderin, Ramazan ise âsîlerin ayıdır.  Receb tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasad ayıdır.  Yıl ağaç gibidir. Receb ayı ağacın yapraklı, Şaban meyva-  Ramazan ise meyvasının toplanacağı zaman gibidir.  Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve se em- buyuruyorlar: "Receb, Allâh Teâlâ'mn, Şaban benim ve Ramazan ümmetimin ayıdır."

Bugün itibariyle mübarek üç aylar ile şereflenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle Allâhü Teâlâ'dan Receb-i Şerif ile Şaban-ı Şerifi tüm islam alemi için mübarek kılmasını ve bizlere Ramazan-ı Şerife ulaşmayı nasib etmesini niyaz ediyoruz.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 12:17
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER