Yaykıl çöplüğü için geri sayım başladı.

Yaykıl Köylüsünün yıllardır zehir solumasına neden olan çöplük, 10 gün sonra açılacak çöp arıtma tesisiyle artık tarih olacak.

Yaykıl çöplüğü için geri sayım başladı.

Gerze’nin ve Gerze çevresindeki tesislerin atıklarının depolandığı Yaykıl çöplüğü artık tarih oluyor.

Sinop, Gerze ve Erfelek Belediyelerinin ortaklaşa yaptığı, daha sonra Ayancık ve Türkeli Belediyelerinin de iştirak ettiği katı atık tesisi 10 gün sonra faaliyete geçiyor.

Temeli 1998 yılında atılan ve Sinop’a 12 Km mesafede Sinop-Erfelek yolu üzerinde bulunan Meşedağı katı atık tesisinin faaliyete geçmesiyle Yaykıl Köylüsü de büyük bir dertten kurtulmuş olacak.

Gerze’nin atıkları bundan sonra, zaman zaman internet sitemize de haber olmuş yangınlarıyla gündeme gelen ve yoldan geçenlerin bile rahatsız olduğu kötü kokusuyla bezdiren Yaykıl çöplüğüne değil, trayler çekicisi ile Meşedağı katı atık tesisine taşınacak.



Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yakup Kemal Kalyoncu
Yakup Kemal Kalyoncu - 13 yıl Önce

Haberi bir müjde olarak aldık. Yaykıl'ı, Gerze'yi, insanlarımızı, doğamızı kurtaracak bu duruma müdahil olanlara teşekkür ediyoruz.
Lakin, konunun bundan sonrasını da bilmek isteriz. Yaykıl Çöplüğü (!) hala denizi, doğayı, havayı kirletmeye devam ediyor. Bu devam edecek mi? Yoksa, mesela; 28/04/1993 de patlayan Ümraniye-Hekimbaşı çöplüğünün yerinde şimdi bir Sosyal Tesis var, Yaykıl çöplüğüne de "Gerze Belediyesi Sosyal Tesisleri. Kültür Merkezi vs. yapılacak mı? Çöplüğün çevreye zararlarını engellemek için Gerze Belediyesinin plan ve projeleri var mı?
Yaykılda çöplüğün izolasyon yapılmış alanında "Gerze Belediyesi .............. " yazılı tesisler görebilmek dileği ile...

banner381
SIRADAKİ HABER