Kadro yokmuş ki…

Gerze Sağlık ve Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Akcan’ın İl Sağlık Müdürlüğüne verdiği dilekçe acı gerçeği ortaya çıkardı.

Kadro yokmuş ki…
25 yıl önce başlayan mücadelede acı gerçek yapılan bir başvuruyla gözler önüne serildi. Yıllardır İlçe’ye devlet hastanesi açılması için mücadele veren ve kısmen de olsa buna ulaşan Gerze Halkının bu amansız mücadelesinde, çok acı bir tabloyla karşılaşılması daha işin çok başında olduğunu açık gösterdi. En başından bu yana bu mücadelenin öncülüğünü yapmış olan Gerze Sağlık ve Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Akcan, sağlık müdürlüğüne uzman kadrosunun arttırılması için dilekçeyle başvurdu.
 
Dilekçeye verilen cevap aynen şu şekilde;
 
Müdürlüğümüze başvurunuza cevaben:
Bakanlığımızda Gerze Devlet Hastanesinin kadrosunda 1 Aile Hekimi, 1 İç hastalıkları Uzmanı ve 1 Genel Cerrahi uzmanı vardır. Talep ettiğiniz diğer dal uzmanları kadroda mevcut değildir. Biz müdürlük olarak buna rağmen haftada iki gün kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile çocuk hastalıkları uzmanını görevlendirmekteyiz. Kesin atamalar yapmak konusunda bizim herhangi bir yaptırımımız yoktur. Bu nedenle istekleriniz konusunda herhangi bir işlem yapılamamaktadır.
 
Yani, adı Gerze Devlet Hastanesi, ama mevcut tahsis edilen kadro bakımından eskiden sağlık merkezi denilen statünün bile altında gibi görünüyor. Derneğin daha çok uzun yol alması gerekiyor gibi görünüyor.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
hüseyin
hüseyin - 13 yıl Önce

Yaptımınız olmasa da talebinizin olması gerekir. Talebinizinde yerine getirilmiesi için çalışmanız gerekir. Önemli olan icraattır. İnsanlar eserleriyle değer kazanır, önemsenir.

Hüseyin BODUR...
Hüseyin BODUR... - 13 yıl Önce

Bu seferki KPSS sınavlarını kazanların içimnde bir tane SİNOP için bir boş kadro dahi göremedim her ilede var bu listeyi, orta öğretim mezunlarının tercih listesini inçeledikten sonra gördüm ve hayret nettim ya sizler hayret etmedinizmi..????*

banner381
SIRADAKİ HABER